Varga Edit vadász, tanárnő tartott érdekes, interaktív előadást a Szüleink nyomában program keretében a 6. c osztálynak 2022. február 16-án.

 

A 8. c osztálynak március 24-én Oláh Zoltán beszélt különleges munkájáról. Középiskolában a földrajz és a biológia érdekelte, végül szakácsnak tanult, üzletvezető lett. Az élet úgy hozta, hogy Szíriában fúrómunkásoknak főzött. Itt az angol és a német nyelv mellett megtanult arabul is. Szabadidejében kijárt a fúrótoronyhoz, és annyira megtetszett neki a munka, hogy beállt segédmunkásnak.

2021. október 18-án az 1. c osztály a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centrumába látogatott el Siklósi Péter nevű tanuló édesanyjának munkahelyére, ahol egyetemi oktatóként dolgozik.

2021. november 3-án a 8.a osztály osztályfőnöki óra keretében megismerkedhetett a védőfelszerelésekkel, munkaruházattal, néhány munkához szükséges védelmi szabállyal.

A Szüleink nyomában program keretén belül, pótapukám, Zilinyi Zsombor jóvoltából - aki a DVSC társadalmi kapcsolatokért felelős szakembere - meglátogathattuk a DVSC Labdarúgó Akadémiát.

November 8-án az 5.b osztály tanulói az MMP Hangstúdióba látogattak el, ahol Szilágyi István hangmérnök-producer bemutatta, hogyan készülnek a hangfelvételek.

Október 18-án a 4. c osztály a Vasútállomásra látogatott el. Itt osztálytársunk, Tivadar Lacika édesapja segített nekünk abban, hogy hogyan kell eligazodnunk az állomáson, és mit kell tennünk, ha valahova utazni szeretnénk.

Október 18-án a 4.a osztálynak Barta Szilárd festőművész szülő tartott rendhagyó vizuális kultúra foglalkozást.

A 2.c osztály tanulói a Szüleink nyomában program keretén belül Nagyhegyesre látogattak , ahol egy agrármérnök igen összetett és szerteágazó munkájába pillantottunk be.

Egy csodás őszi napon részesei lehettünk a kukorica betakarításának. A gyerekek megnézték és ki is próbálták a hatalmas mezőgazdasági gépeket. Pihenésképpen a Kráter-tó partján falatoztunk, majd körbe is sétáltuk, és megnéztük a magasból a darvak vonulását is. 

Nagyon emlékezetes és hasznos napot töltöttünk el, köszönjük szépen a szülők segítségét!

Az 5.b osztálynak mutatta be munkája csínját-bínját Toka-Farkas Tünde orvosi laboratóriumi analitikus.

A 8.a osztályban 2021.09.24-én online munkahely-bemutatót tartott Török Ábel édesanyja. A családfő a debreceni FOLKEM nyomdaipari cégnél dolgozik, az ő munkahelyéről készítettek egy kisfilmet.